Adatvédelmi irányelvek

1.  Általános információ

Az alábbi tájékoztató a Pcfix Kft. (“Adatkezelő”) által üzemeltetett, pcfixszerviz.hu weboldalon használt cookie-kkal összefüggésben végzett adatkezelésre vonatkozik és az érintettek (tehát pl. Ön, mint weboldalunkat felkereső magánszemély) tájékoztatására szolgál.

Jelen Szabályzat az Adatkezelő által bármikor egyoldalúan módosítható és/vagy visszavonható, az Érintettek egyidejű tájékoztatásával. A tájékoztatás a honlapon történő közzététellel, illetve az adatkezelés jellegétől függően az Érintettek közvetlen értesítésével valósul meg.

1.2 Adatkezelő

Neve: Pcfix Kft.
Adószám: 32134698-1-42
Cím: 1148 Nagy Lajos Király útja 97/B
Az Adatkezelő adatvédelemmel kapcsolatos elérhetősége:  info@pcfixszerviz.hu

1.3 A pcfixszerviz weboldalának felkeresése általánosságban

A pcfixszerviz.hu honlapon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges. Amikor látogatóink a pcfixszerviz.hu oldalain tartózkodnak, általában megtehetik ezt anélkül, hogy fel kellene fedniük saját kilétüket, vagy bármilyen személyes jellegű adatot kellene megadniuk

Amikor felkeresi a pcfixszerviz.hu weboldalait (technikai szükségszerűség miatt), Ön továbbítja internetes böngészőjének adatait a mi webszerverünk részére. Az Ön internetböngészője és a mi webszerverünk közötti kommunikációhoz szükséges aktív kapcsolat során az alábbi adatok kerülnek rögzítésre:

  • A megkeresés dátuma, időpontja
  • A kért adatok neve
  • Az oldal, ahonnan az adatokat kérték
  • Hozzáférési állapot (továbbított adatok, nem elérhető adatok stb.)
  • Az alkalmazott böngésző és operációs rendszer
  • Annak a számítógépnek a teljes IP-címe, amelyről a kérés érkezett
  • Továbbított adatmennyiség

Technikai biztonsági okokból, így különösen a webszerverünk elleni támadások elhárítása céljából ezeket az adatokat rövid ideig tároljuk. Ezen adatok alapján az egyes személyek azonosítása nem lehetséges. A tárolás jogalapja: 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 6.§ (b).

További személyes adatok csak akkor kerülnek gyűjtésre, ha azt Ön önként rendelkezésre bocsátja, például egy megkeresés vagy regisztráció során. Az érintett területtől függően a Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatokat az Ön megkereséseinek megválaszolásához használja fel, valamint a megrendelés teljesítése és a weboldalak technikai adminisztrációjának céljából.

2. Cookie szabályzat

A pcfixszerviz.hu bizonyos területein az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik olyan fájlok, melyek információt tárolnak az Ön merevlemezén vagy webes keresőjében.

A sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, amennyiben Ön korábban azt már meglátogatta. A sütik segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek.

2.1. A sütik fajtái, célja és használata

Weboldalunkon kétféle sütit használhatunk: „ideiglenes” („munkamenet sütiket”) vagy „állandó sütiket” (beleértve a „személyre szabott sütiket” is – lásd lejjebb). Az ideiglenes sütik addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalunkat, míg az állandó sütik webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat manuálisan nem törli.

2.1. Elengedhetetlen munkamenet (session-id) sütik

Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek a sütik az adatlapok kitöltéséhez szükséges információkat és esetenként az Ön által kiválasztott nyelvet tárolják, és nem gyűjtenek Önről olyan információkat, melyekkel Önt azonosítani lehetne, melyeket marketing célból fel lehetne használni, vagy amelyek emlékeznének arra, milyen más weboldalakon járt. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerül.

2.3. Funkcionális sütik

Ezek a sütik a felhasználói élmény javítása érdekében észlelik, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapunkat, megjegyzik az Ön korábbi felhasználói döntéseit (a régió, ahol Ön tartózkodik, a szövegméretben az Ön által végrehajtott felhasználói változtatások), hogy ily módon jobb és személyre szabottabb funkciókat kínálhassunk Önnek. E sütik azt is lehetővé tehetik az Ön számára, hogy videókat nézzen, játékokat játsszon és társasági eszközöket használjon, mint például a blogok, chatszobák és fórumok.

E sütik azonban nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét, és nem használjuk azokat olyan célra, hogy hirdetéseket küldjünk Önnek más weboldalakon keresztül.

2.4. Harmadik féltől származó sütik

A szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan számos esetben külső szolgáltatókat veszünk igénybe. A külső szolgáltatók rendszereiben kezelt személyes adatok tekintetében a külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók.

Google Analytics

Webhelyeink a „Google Analytics”, a Google Inc. (a továbbiakban „Google”) webelemző szolgáltatását használja. A Google Analytics sütiket, vagyis a számítógépén tárolódó szövegfájlokat használ, amelyek segítségével elemezni lehet, hogy Ön hogyan használja weboldalunkat. A sütik által generált, a használatra vonatkozó információkat a Google saját szervereire továbbítja, és ott tárolja.

Jelen webhelyen aktív az IP-cím névtelenítése, így az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térséget érintő szerződött államokon belül a Google a továbbítás előtt azonosításra alkalmatlanná teszi az Ön IP-címét. Az Ön böngészője által, a Google Analytics révén továbbított IP-cím nem kapcsolódik össze a Google-ból származó egyéb adatokkal. Böngészője megfelelő beállításával Ön megakadályozhatja a cookie-k tárolását a számítógépén. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy ez esetben valószínűleg nem fogja tudni teljes mértékben kihasználni a jelen webhely által nyújtott valamennyi funkciót. Ön az alábbi link alatt található plug-in (beépülő modul) letöltésével és telepítésével is megakadályozhatja azt, hogy a Google begyűjtse és feldolgozza a cookie-k által generált, a jelen Webhely Ön általi használatára vonatkozó adatokat: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Google Adwords

A Google hirdetési kampányok követéséhez, illetve méréséhez, valamint a webhelylátogatások alapján készített egyéni közönségek (remarketing) létrehozásához sütiket, vagyis a számítógépén tárolódó szövegfájlokat használ. A Google tájékoztatója a hirdetésekhez használt sütikről. Ha szeretnéd elutasítani a weben a Google-tól és a rendszerben részt vevő egyéb vállalatoktól az online érdeklődésalapú hirdetéseket, keresd fel a European Interactive Digital Advertising Alliance webhelyét. Az elutasítást külön-külön kell elvégezned mindegyik általad használt böngészőben.

Facebook

A Facebook Inc. (a továbbiakban „Facebook”) hirdetési kampányok követéséhez, illetve méréséhez, valamint a webhelylátogatások alapján készített egyéni közönségek (remarketing) létrehozásához és a Facebook Analytics szolgálatás használatához egy Facebook Pixel nevű, rövid javascript (böngészőben futó programkód) kódrészletet használunk. A Facebook Pixel a weboldal látogatáskor munkamenethez kapcsolódó információkat gyűjt és továbbít a Facebook felé HTTP fejléceken keresztül – ilyen információk lehetnek a látogató IP-címe, a látogatás időpontja, a használt böngésző, a megtekintett oldal(ak) és a hivatkozás forrása. A Facebook ezeket az információkat a Pixel azonosító, illetve a Facebook cookie segítségével adott hirdetőhöz, illetve Facebook felhasználóhoz tudja kötni, így megállapítható az, hogy az adott látogató végzett-e valamilyen interakciót a hirdető bármelyik hirdetésével korábban, illetve, hogy megfelel-e bármilyen, hirdető által előzetesen meghatározott közönségattribútumnak, amely segítségével valamilyen hirdetési szegmensbe sorolható. A Facebook az összegyűjtött adatokat aggregált és anonimizált formában tárolja a saját adatközpontjaiban, maximum 180 napig.

A Facebook süti szabályzata: https://www.facebook.com/policies/cookies/

§ 5 Az Ön jogai

1. Tájékoztatás

Önnek bármikor jogában áll az Ön személye tekintetében feldolgozott adatok, az adatok eredetének, az átvevőknek, valamint az adatfeldolgozás céljának megismerése. Ebben az esetben, kérjük, forduljon a Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjéhez

2. Tiltakozás

Ön bármikor tiltakozhat az adatok jövőbeni kezelése ellen az általános adatvédelmi rendelet 21. cikke szerint. A kifogás különösen a közvetlen marketingcélú feldolgozás miatt történhet. Kérjük, küldjön rövid e-mailt a info@pcfixszerviz.hu címre (ennek nem szükséges indoklást tartalmaznia).

3. A hozzájárulás visszavonása (pl. hírlevélküldés)

A személyes adatoknak a Adatkezelő által történő felhasználásához adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, például a Adatkezelő hírlevélküldésére vonatkozóan. Amennyiben szeretné visszavonni a hozzájárulását a hírlevél fogadásához, kérjük, kattintson a “leiratkozás a hírlevélről” linkre a kapott hírlevél alján. Egyéb esetekben forduljon az Adatkezelőhöz

4. Az Ön további jogai

Önnek joga van személyes adatai helyesbítéséhez, törléséhez vagy az adatkezelés korlátozásához, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok jövőbeni kezelése ellen, továbbá joga van az adathordozhatósághoz.

Önnek mint érintettnek, jogában áll panaszt benyújtani a felügyeleti hatósághoz, különösen tartózkodási helye, foglalkozása vagy az állítólagos jogsértés helye szerinti tagállamban, bármilyen más közigazgatási vagy bírósági jogorvoslat sérelme nélkül, ha Ön úgy gondolja, hogy az Önnel kapcsolatos személyes adatok kezelése sérti az adatvédelmi szabályokat.

5. Illetékes felügyeleti hatóság

Személyes adatainak felhasználásával kapcsolatos panaszok esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.