Számítógép és Laptop szerviz

Segítünk megoldani
Informatikai problémáját !

Szolgáltatások

Miben lehetünk a segítségére?

Magánszemélyeknek

Legyen bármilyen számítógépes problémája, szervizünk segít megoldást találni rá!
Budapesten és vonzás körzetében, nem jelent gondot akár a helyszínen megjavítanunk az ön számítógépét.

Vállalkozásoknak

Tudjuk mennyire fontos a stabil informatikai rendszer, egy cég életében. Ezért munkánkkal megbízható IT infrastruktúra építésére törekszünk.
Forduljon hozzánk informatikai problémájával, és megtaláljuk a megoldást!

Számítógép / Laptop Beszerzés

Nem mindig egyszerű az új számítógép beszerzése, és üzembe helyezése. Tőlünk minden szükséges segítséget meg kap ehhez. Bízza szakemberre új számítógépe beszerzését, és mi "kulcsra készen" leszállítjuk önnek.

Távoli Segítségnyújtás

Tudta, hogy kisebb hibákat, könnyen távolról is orvosolni tudjuk?
Ne fizessen, fölöslegesen, többlet költséget a helyszíni javításért, rendelje meg távoli segítségnyújtás szolgáltatásunkat, most!
További Szolgáltatások

Miért válassza szervizünket ?

Nekünk a munkánk a hivatásunk, ezért igyekszünk minden kérést maximálisan az ÖN igényeit szem előtt tartva kiszolgálni.

Célunk, hogy megoldásokat szállítsunk a felmerülő számítástechnikai problémákra, szakértelemmel, odafigyeléssel.

Reméljük stabil IT infrastruktúra építésével, és megbízható számítógépekkel, segítségére lehetünk az ÖN munkájának is.

Házhoz
megyünk

Megfizethető árak
óradíjak nélkül

Garanciát
vállalunk

7 éve az önök
szolgálatában

Több 1000
elégedett ügyfél

Hiszünk
a korrektségben

Szervizünkről mondták

Kérdése van?

Hívjon fel, és segítünk megoldást találni!

30 / 711-8-711

Számítógép alkatrészeinek ismertetése


ALAPLAP | MOTHERBOARD

A számítógép alkatrészeinek kommunikációját biztosító nyomtatott áramkör. Az egyes hardver elemek különböző csatlakozó interfészeken keresztül kapcsolódnak az alaplaphoz. Az alaplapokat megkülönböztethetjük szabvány és foglalat szerint. Többféle szabvány ismert, legelterjedtebb az ATX szabvány, de elrendezés és méret szerint léteznek más szabványok is (pl.: BTX, ITX). Az alaplapon helyezkedik a Processzor foglalat (LGA, PGA), Memória slotok (DDRII, DDRIII), Videokártya slot (VGA, PCI-Express 16x), Bővítőkártya slotok (PCI, PCI-Express 1x) továbbá az Északi és Déli híd. Előbbi a gyors kommunikációra képes alkatrészek, mint a memória, processzor, videokártya, utóbbi a lassabb perifériák kapcsolatát biztosítja.

Asus X99 deluxe Motherboard

TÁPEGYSÉG | POWER SUPPLY UNIT

A hálózati váltóáramot alakítja át a számítógép alkatrészei által használt egyenárammá. Leadott feszültségei: +3.3V, ±5V, ±12V. A tápegységet maximálisan leadható teljesítményével szokás jellemezni. Irodai tápegységek teljesítménye 350-400 Watt között szokott lenni. Az alaplapot egy 20 vagy újabb típusokon 24 pines csatlakozóval és egy a processzor magasabb áramigényét szolgáló 4 pines (+12V) csatlakozóval látja el. A további perifériákat molex, Sata, 6 Pines VGA csatlakozókkal kapcsolódnak az alkatrészekhez. Nem érdemes spórolni ezen az alkatrészen, mert a gyenge olcsó minőségű tápegységek tönkre tehetik a számítógép többi alkatrészét, és a gép működése is instabillá válhat. Érdemes tehát egy minőségi tápegységre beruházni, ha biztosítani akarjuk számítógépünk stabil működését. Ilyen márkák például az FSP, Seasonic, Enermax. Elég gyakori a meghibásodása. Tönkremenetele után a gép nem kapcsol be, vagy menet közben kikapcsol, újraindul.

PROCESSZOR | CPU – CENTRAL PROCESSING UNIT

A számítógép központi műveleteit végző egysége, egyszerűbben a számítógépnek ez az egység az agya amivel gondolkozik, és utasításokat hajt végre. Fő részei az ALU (Aritmetical Logical Unit) aritmetikai és logikai műveleteket végző egysége, a CU (Controlling Unit) ami az utasításokat értelmezi és végrehajtja, és a regiszterek ahol az aktuális utasításhoz éppen szükséges adatok és memóriacímek tárolódnak. A processzor sebességét az órajele, a magok száma, a szálak, száma, és az átmeneti tároló mérete határozza meg. Két fő gyártója a piacon az Intel és az Amd.. A processzorok nagyon gyorsan melegednek, ezért erős hűtést igénylenek, amit a fellettük elhelyezett hűtőventilátor biztosít, a hő átvitelét a ventilátor és a processzor között hővezető pasztával biztosítják.

Intel Xeon CPU

MEMÓRIA | RAM - RANDOM ACCESS MEMORY

Olyan tetszőleges hozzáférésű számítógépekben használt memória melynek fő tulajdonsága, hogy csak feszültség alatt tárolja a benne lévő adatokat. Fő típusai az SD Ram, DDR, DDR II, DDR III, DDR IV. Az újabb típusok előnye a gyorsabb adatviteli sebesség. Kapacitásukkal jellemezük, melyet Gigabytban adunk meg.

Amikor egy programot elindítunk (futtatunk) a számítógépen akkor az adattároló egységéről ahol eredetileg tagolódik (Merevlemez) a memóriába kerül. Mivel a RAM egy nagyon gyors sebességű memória típus, ezért a program működése jelentősen gyorsabb lesz, mintha a nagyságrendekkel lassabb háttértárolót használnánk memóriaként. Probléma akkor van, ha megtelik a RAM, ilyenkor a háttértároló veszi át a szerepét, és a számítógép jelentősen lelassulhat. Ebből következi, hogy minél több memóriánk van annál több programot tudunk megnyitni a számítógépen.

VIDEOKÁRTYA | VGA - VIDEO GRAPHICS ADAPTER

A számítógép grafikus információinak megjelenítésére szolgál, valamely megjelenítő egységen, mint a monitor, Projektor, TV. A videokártya központi utasítás végrehajtó egysége a GPU (Graphic Processing Unit). A sebességét a GPU órajele, és fejlettsége, és memóriájának méreted adja. Irodai használatra nincs szükségünk különösebben erős videokártyára, grafikai alkalmazások és játékok igénylik elsősorban az erősebb videokártyákat. Napjainkban, sok esetben már a processzorba integrálják a videokártyát is így nem kell külön vásárolnunk.

AMD Firepro VGA

MEREVLEMEZ | WINCHESTER, HDD - HARD DISK DRIVE

Mágneses elven történő adattárolásra szolgáló eszköz. A merevlemezen tárolódnak a számítógépre mentett adataink. Jellemezni a kapacitásával vagyis a tárolható adatok mennyiségével szokták melyet Giga (109) vagy Terra (1012) bájt-ban szoktak megadni. A mai merevlemezek mérete átlagosan 500GB – 1000Gb között változik. A merevlemez lehet külső, ekkor egy külső ház segítségével csatlakozik a számítógéphez általában USB vagy E-Sata csatlakozóval, vagy belső, ekkor a számítógép ház belsejébe szereljük és az alaplaphoz csatlakoztatjuk kábellel. Méret szerint megkülönböztetünk 1.8, 2.5, 3.5 winchester. A 2.5 a merevlemez belsejében található kerek alakú forgó mágnesezhető réteggel bevont lemez átmérője inch-ben, elsősorban laptopokhoz készültek, de méretük miatt közkedveltek külső egységeknél is. A 3.5 merevlemezt elsősorban asztali számítógépeknél belső használatra tervezték, de léteznek külső házak ezekhez is. Az újabb lemezek mind Sata csatlakozóval vannak felszerelve ami Sata II esetében 3 Gigabit /másodper ami megfelel 384 Megabyte /másodperc-nek, Sata III esetében pedig 6 Gigabit / másodperc ami 768 Megabyte /másodperc elméleti maximális adatviteli sebességre képes.

SSD | SOLID STATE DRIVE

Félvezetős memóriát használó adattároló egység. Mivel mozgó alkatrész menetes, így jelentősen gyorsabb adatátvitelre képes, mint a hagyományos merevlemez átlagosan 200-500 Megabájt / másodperc adat átvitelére képes. Elsősorban az operációs rendszer tárolására használják, ezzel gyorsítva a számítógép sebességét, egyenlőre nagyobb mennyiségű adatok tárolására még drágának mondható technológia. A szilárdtest – angolul solid state – szó arra utal, hogy ez a technológia nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, mint a hagyományos merevlemezek, hajlékonylemezek (floppyk).

Samsung SSD Inside

OPTIKAI MEGHAJTÓ | CD – COMPACT DISK, DVD – DIGITAL VIDEO DISK

Optikai lemezek lézeres olvasására szolgáló egység. Ilyen lemezek a CD, DVD, Blu-Ray. A fő különbség hogy a CD-n kevesebb (700 MB) a DVD-n valamivel több (4.7 GB vagy 8.5 GB), még a blu-ray lényegesen több (25GB vagy 50 GB) tároló kapacitással rendelkezik. A mai modern egységek általában a lemezek írására / újraírására is képesek, ezt az egységen elhelyezett angol RW (Rewrite – Újríró) betűszó jelzi. A pendrájvok, memóriakártyák elterjedésével egyre inkább vissza szorul használatuk.